russofobia

HIM
10.1.2014

venäläisyydenpelko, myös venäjänpelko

Dosentti Bäckman sai satikutia ministereiltä kerrottuaan venäläisille tiedotusvälineille, että Suomessa vallitsee vahva russofobia ja että lapsiperheiden ei tule matkustaa Suomeen, koska viranomaiset voivat mielivaltaisesti ottaa lapset haltuunsa.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

russofobia

vassilik
3.11.2023

Venäjän federaation poliittisessa johdossa käytetty nimitys, jolla pyritään asettamaan kyseenaliseksi Venäjää koskeva tiedottaminen, etenkin läntinen.

Oletettu taustamotiivi Venäjää ja venäläisyyttä käsittelevän, Venäjän poliittista johtoa loukkaavan tai heille epämieluisan tiedon taustalla. Venäjän valtion toimia ja politiikkaa arvostelevan kritiikin oletettu syy.
Termillä pyritään leimaamaan esitetty kritiikki asiattomaksi ja tunteenomaisista syistä, pelosta, johtuvaksi. Näin yritetään kiistää kritiikin asiallisuus ja saada se näyttämään lapselliselta.

Russofobiaksi voi venäläinen tai venäjänkielinen puhuja nimittää myös kaikkea, mikä on hänelle epämiellyttävää tai vastenmielistä, mikä poikkeaa hänen omista käsityksistään tai arvomaailmastaan.

Taas se Putte jyritsee "Venäjää vastaan asetetut talouspakotteet ja Ukrainalle annettu aseapu ovat osoitus lännen johtajien kyvyttömyydestä nähdä tosiasioita. He toimivat pelkän russofobian sokaisemina".

- Ai, teillä ei soi venäläinen musiikki? Mitä russofobiaa!

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle russofobia.