Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

autofobia

HIM
5.1.2014

tarkoittaa Itseinhoa, joka on psyykkinen poikkeama, jossa ihminen vihaa itseään tai tuntee voimakasta häpeää omasta itsestään tai alkuperästään. Se voi tarkoittaa myös inhoa sitä yhteisöä kohtaan, johon yksilö kuuluu: tällaista on esimerkiksi etninen itseinho. (wikipedia). Autofobiaksi voidaan ehkä kutsua myös autossaoloon kohdistuvaa pelkoa (esimerkki alla).

Minkä ympärille koen ongelmani pääasiassa kiertyvän, on syyllisyys, johon liittyy kiinteästi häpeä ja itseinho. Tunnen syyllisyyttä kaikesta mitä olen koskaan tehnyt, kaikesta mitä saattaisin tehdä, kaikesta mitä en voisi koskaan kuvitella tekeväni, kaikesta mitä toiset tekevät ja ovat tehneet, kaikesta kuviteltavissa olevasta mitä tässä maailmassa ei ole vielä koskaan tehty. Muistan joka ikisen väärinpainotetun sanan jonka olen koskaan lausunut ja häpeän sitä yhä. Kokiessani häpeää erityisen voimakkaana (päivittäin) saan tic-tyyppisiä oireita, tahdotonta ääneen kiroilua tms. (tukinet.net 19.2.2011)

Autofobia !!!!
No avopuolisoni on ollut auto-onnettomuudessa, josta on jo parantunut. Tässä kolarissa hän menetti parhaan ystävänsä eli aikas vakava onnettomuus. No me olemme asuneet nyt yhdessä kohta kolme vuotta ja olen aina huomannut että kun menemme autoon mies muuttuu. Ihan sama kuka ajaa, mut mies on kiukkunen, hermostunut ja voi ruveta huutaan ihan yhtäkkiä jostain älyttömästä. (suomi24.fi 24.6.2010)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle autofobia.