gate

HIM
10.1.2014

englanninkielinen sana, joka tarkoittaa porttia, suomalaiset tiedotusvälinet ovat viime aikoina alkaneet käyttää sitä merkityksessä (potentiaalinen) skandaali, sana tulee alun perin amerikkalaisesta toimistokompleksista, jonka nimi oli Watergate. Demokrattisen puolueen päämaja sijaitsi siinä 1970-luvun alkupuolella. Presidentti Nixonin miehet murtautuivat sinne. Seurasi valtava tapahtumasarja, joka johti lopulta presidentti Nixonin eroon. Tätä tapahtumasarjaa kutsutaan Watergate-skandaaliksi.

Pääministeri Katainen tilasi filosofi Pekka Himaselta ilman kilpailutusta 700 000 euroa maksavan tutkielman. Tiedotusvälineet ovat ristineet tämän toimenpiteen ja sitä seuranneet tapahtumat Himas-gateksi.
Hyödyllinen (7) Turha (5)

Uusin kommentti: HIM, tämäkään ei todellakaan ole ...

Lue kommentteja (1)

kmarvia
5.6.2014 23:38
HIM, tämäkään ei todellakaan ole SLANGIsana, niinkuin pitäisi! Mikä ihmeen sairaalloinen tarve HIM:illä on lisätä tänne sanoja, jotka ei ole slangia nähneetkään. No HIM tahtoo tehdä tästä oman muistomerkkinsä, HIMipedian. Ihmettelen kovasti, ettei Urbiksen johto ole asiaan vielä puuttunut. Lähes kaikissa HIM:in lisäämissä sanoissa on yksi (1) laadukas ja yksi (1) peukku ylöspäin. Ei ole vaikeata kuvitella, kuka nekin on antanut. Oliskohan HIMin tänne lisätyt sanat HIMgate?!!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle gate.