Vitun pena

härskijarski
24.2.2012

Pentti Ilkka Olavi Arajärvi vanha tissibongari (s. 2. kesäkuuta 1948 Helsinki) on dosentti, oikeustieteen tohtori ja Suomen tasavallan presidentti Tarja Halosen puoliso. Arajärvi avioitui Halosen kanssa vuonna 2000 Halosen jo ollessa presidentin virassa.

Arajärvi on toiminut opetusministeriön virkamiehenä 1972–84 ja 1980-luvun puolivälistä lähtien eduskunnan sosiaali- ja talousvaliokunnan sihteerinä ja valiokuntaneuvoksena. Tällä tittelillä häntä myös kutsuttiin vuoteen 2002 asti, jolloin hän väitteli oikeustieteen tohtoriksi. Vuosina 2003—2006 Arajärvi toimi Joensuun yliopiston osa-aikaisena sosiaali- ja koulutusoikeuden professorina ja Itä-Suomen yliopistossa samassa tehtävässä 2006—2011. Hänellä on sosiaalioikeuden dosentuuri Helsingin yliopistossa. Arajärvi on toiminut selvitysmiehenä useissa sosiaalipoliittisissa kysymyksissä.

Arajärvi on kirjoittanut useita kirjoja, muun muassa väitöskirjan toimeentuloturvan oikeellisuudesta.

Lokakuussa 2005 Arajärvi valittiin Suomen koripalloliiton puheenjohtajaksi. Arajärvi on harrastanut koripalloa koulupojasta lähtien. Marraskuussa 2007 hänet syrjäytettiin puheenjohtajan tehtävästä perusteena mm. liiton heikko taloudellinen tilannelähde?. Arajärvi on useana vuonna osallistunut Jukolan viestiin Linnankiertäjien joukkueessa, viimeksi vuonna 2006. Arajärvi kirjoitti ylioppilaaksi Ressun lukiosta ja hän on Ressut ry:n hallituksen jäsen.

Pentti Arajärvi on Terttu Arajärven poika.

Ja sama Indonesiaksi:

Pentti Arajärvi (lahir 2 Juni 1948, di Helsinki) adalah seorang Doktor di bidang hukum dan suami dari Presiden Finlandia Tarja Halonen, yang menjabat sejak tahun 2000.

vitun pena

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Vitun pena.