tuurijuoppo

JanneDoe
24.2.2010

Henkilö, joka voi olla pitkänkin jakson raittiina, mutta yhden varomattoman paukun jälkeen kontrolli pettää tyystin ja ryyppyputki hirttää kiinni. Dipsomania eli tuurijuoppous on yksi alkoholismin muoto.

Hyödyllinen (21) Laadukas (8)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

tuurijuoppo

Intriguingman
7.5.2013

Tuurijuoppo elää usein hyvin säntillistä elämää, erotuksena kokopäiväjuopoista tai rantojen miehistä. Yleensä juominen liittyy johonkin tapahtumaan, kuten palkkapäivä tai jonkin projektin päättäminen. Tällöin putki alkaa, kestäen päivästä pariin viikkoon. Erotuksena kokopäiväjuoppoon on myös se, että tuurijuopon luonne ja maneerit muuttuvat alkoholin myötä.

Kokopäiväjuopon humalatilaa ei välttämättä erikseen havaitse. Tuurijuopon näkeminen humalassa taas voi olla jopa hämmentävää, jos ihmisen tuntee selvin päin, koska alkoholi muuttaa selvinpäin niin säntillisen ihmisen täysin toiseksi.

Näkee taas, että on ollut palkkapäivä kun Pena on ottanu maanantaiks saikkua. Harmi kun oli projekti viimestelyä vaille.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

tuurijuoppo

HIM
10.12.2013

JanneDoen määritelmä on O.K., mutta kattaa vain osan tuurijuoppoudesta. Määritelmän mukaan "kontrolli pettää", ja siitä seuraa ryyppyputki. Tunnen monia tuurijuoppoja, joilla ryyppyputki on harkittua toimintaa. Kun painaa duunia ja joutuu ajamaan autolla, on oltava selvänä. Kun loma-aika koittaa, lähdetään kaverin kanssa mökille fiskaamaan. Otetaan mukaan kymmenen pulloa viinaa ja kuusi koria kaljaa. Seurauksena on tietysti (hyvin harkittu) viikon ryyppyputki.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle tuurijuoppo.