Trollaaminen

MrTriwial
11.3.2010

On nettifoorumeilla toisten tahallista provosoimista. Trollaava henkilö yrittää saada viestiketjuunsa napattua mukaan mahdollisimman paljon porukkaa, muttei itse usein osallistu keskusteluun. Trollaaminen tulee englannin kielisestä sanasta trolling joka tarkoittaa vetouistelua.

"Kato mitä toi on kirjottanu, se luulee et porkkanat kasvaa puussa!"
"Sori mut se trollaa ihan kybäl."
Hyödyllinen (29) Turha (7)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Trollaaminen

wezzydeniko
12.8.2014

Trollaamista on toisen ihmisen kiusoitteleminen kepposten tai harhaanjohtavan tiedon turvin. Määrite on laaja-alaisesti sovellettavissa. Juttujen ei tarvitse olla ilkeitä (kyseessä ei ole pilkkaaminen tai irvailu) vaan usein trollausta on saada toinen uskomaan jotain väärää tietoa tai pilata toisen mahdollisuudet saavuttaa/suorittaa jotakin. Trollaamiseen törmää hyvin usein esim. internetin keskustelupalstoilla, jossa joku kirjoittaa provokatiivisen kommentin (kts. esimerkit) saaden aikaan hermostuneita kommentteja muilta. Trollaus on onnistunutta, mitä useampi menettää trollaajalle malttinsa uskoessaan trollin juttuihin.

Esimerkkejä tyypillisestä trollauksesta
1) Youtube-trolli: Niko kommentoi Justin Bieberin musavideon alle "Tää jätkähän tuli just kaapista!" = Kaikki vastaajat ovat trollauksen uhreja.

2) CS-trolli: Niko pelaa Counter Strike-videopeliä ja pamauttelee omia joukkuekavereitaan hengiltä pommeilla tai tekee jäyniä esim. uhraten oman ukkonsakin. Trollia ja trollaajan seuraajia naurattaa. Joukkuetovereita ei.

3) FB-trolli: Niko jakaa linkin kaverilleen, jossa kerrotaan huijausuutinen esim. Justin Bieberin kuolleen. Kaveria harmittaa. Trollaaja on onnistunut.

4) RL-trolli: Niko tapaa ainoaa oikeaa kaveriaan Pekkoa. Niko kertoo olleensa aina rakastunut Pekkoon. Pekko on hämillään. Trollaus on onnistunut.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Trollaaminen.