Trollata

Aircalibur
4.8.2011

Provosoida toisia ihmisiä tahallisesti sanomalla ilkeitä, tyhmiä tai muuten epäkohtelioita asioita. Trollin tavoite on saada mahdollisimman moni hermostumaan ja vastaamaan. Trolleilla ei usein sanavarastoa juurikaan ole. Heihin voi törmätä lähes missä tahansa internetissä.

Tuol taas yks trolli trollaa.
Laadukas (14) Hyödyllinen (12)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Trollata

wezzydeniko
12.8.2014

Trollaamista on toisen ihmisen kiusoitteleminen kepposten tai harhaanjohtavan tiedon turvin. Määrite on laaja-alaisesti sovellettavissa. Juttujen ei tarvitse olla ilkeitä (kyseessä ei ole pilkkaaminen tai irvailu) vaan usein trollausta on saada toinen uskomaan jotain väärää tietoa tai pilata toisen mahdollisuudet saavuttaa/suorittaa jotakin. Trollaamiseen törmää usein esim. internetin keskustelupalstoilla, jossa joku kirjoittaa provokatiivisen kommentin (kts. esimerkit) saaden aikaan hermostuneita kommentteja muilta. Trollaus on onnistunutta, mitä useampi menettää trollaajalle malttinsa uskoessaan trollin juttuihin.

Esimerkkejä tyypillisestä trollauksesta
1) Youtube-trolli: Niko kommentoi Justin Bieberin musavideon alle "Tää jätkähän tuli just kaapista!" = Kaikki vastaajat ovat trollauksen uhreja.

2) CS-trolli: Niko pelaa Counter Strike-videopeliä ja pamauttelee omia joukkuekavereitaan hengiltä pommeilla tai tekee jäyniä esim. uhraten oman ukkonsakin. Trollia ja trollaajan seuraajia naurattaa. Joukkuetovereita ei.

3) FB-trolli: Niko jakaa linkin kaverilleen, jossa kerrotaan huijausuutinen esim. Justin Bieberin kuolleen. Kaveria harmittaa. Trollaaja on onnistunut.

4) RL-trolli: Niko tapaa ainoaa oikeaa kaveriaan Pekkoa. Niko kertoo olleensa aina rakastunut Pekkoon. Pekko on hämillään. Trollaus on onnistunut.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Trollata.