nettislangi

HIM
17.12.2013

eroaa sekä suomen puhekielestä että sen slangiversioista siinä määrin, että oikeastaan se voitaisiin katsoa itsenäiseksi kieleksi eikä suomen kielen slangiversioksi.

Miksi näin on? Selitys on yksinkertaisesti se, että edelliset ovat puhuttuja kieliä ja nettislangi on kirjoitettu kieli. Ihminen puhuu 3 - 7 kertaa nopeammin kuin hän kirjoittaa. Kun netissä keskustellaan, tuntuu keskustelun tahti dynaamisista, nopeaan huulenheittoon tottuneista nuorista liian hitaalta. Siksi nettislangissa pyritään sanontojen lyhyyteen. Itse asiassa kaikki nettislangin erityispiirteet voidaan johtaa tästä yksinkertaisesta oivalluksesta.

Jotkut sanovat, että nettislangissa käytetään paljon akronyymejä ja muita lyhenteitä. Ne ovat lyhenteitä vain tavallisen kielen kannalta katsottuna, nettislangissa ne ovat itsenäisiä lauseita.

LoL = tosi hauskaa, nauran maha kippurassa

evo = et vain osaa

evvk = ei vois vähemmän kiinnostaa

vkg = vittu katso googlesta

Myös välimerkkien poisjättö ja yhdyssanojen kirjoittaminen erillisiksi sanoiksi ovat suoraa seurausta suureen nopeuteen pyrkimisestä.

Huippuesimerkin tarjoavat tietysti yleisessä käytössä olevat hymiöt, joissa pieni ja nopeasti kirjoitettava kuvio kuten ;--) korvaa kokonaisen lauseen tai joissakin tapauksissa jopa useamman kuin yhden lauseen.

Nettislangi kehittyy jatkuvasti, ja koko ajan entistä nopeammaksi. Tulevaisuudessa on jopa mahdollista, että nettislangilla puhuminen saavuttaa normaalin puhenopeuden. Huikea ajatus on se, että siitä kehittyisi niin nopea tapa kommunikoida, että ihmiset adoptoisivat sen myös puhekäyttöön. Tavattaessa ei sanottaisi mitään, otettaisiin vain taskusta pieni kämmeneen sopiva tietokone ja alettaisiin naputtelemaan. ;--D

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle nettislangi.