autisti (nettislangissa)

ultramarine
10.7.2014

Lääketieteellisessä merkityksessään aivosairaudesta kärsivä henkilö, mutta netissä myös surullisen paljon käytetty haukkumasana. Käytetään monissa tilanteissa mollaamaan, esimerkiksi tyhmempää tai hitaampaa henkilöä, tai sellaista, joka ei ymmärrä vaikkapa tekstiin kätkettyä sarkasmia.

Hyödyllinen (41) Huono (6)

Uusin kommentti: Autisti -sana voidaan myös liittää ...

Lue kommentteja (1)

ärtynyt_peräsuoli
12.5.2016 10:45
Autisti -sana voidaan myös liittää johonkin asiaan tai esineeseen. Kun joku ihminen tietää erittäin paljon jostain asiasta tai esineestä ja on erittäin kiinnostunut siitä, voidaan autisti -sanaa käyttää joko negatiivisesti haukkumasanana tai positiivisesti sarkasmin muodossa. Esim. ihminen joka harrastaa kahviin liittyviä asioita poikkeuksellisen antaumuksella (kahviautisti) tai ihminen, joka nauttii viskeistä ja tietää kaiken siihen liittyvästä (viskiautisti).

Piilota

autisti (nettislangissa)

RRautamaa
19.6.2016

"Autisti" on jostain asiasta liian innokkaasti, ilman suhteellisuudentajua välittävä, yleensä esim. muotoseikkojen oikeellisuudesta tai siitä miten asiaa X pitäisi tehdä "oikein". Systeemit ja ohjeet on oikeille autisteille ja aspergikoille patologisen tärkeitä, mutta samaa vikaa esiintyy neurotyypillisissäkin.

Pihviautisti valittaa, kun vaimo ei syö pihviä mediumina.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle autisti (nettislangissa).