Narkoosiperäinen predeglutitiokomplikaatio

Suomenkielenprofessori
15.10.2014

Tilanne, jossa yksilöllä on niin paljon ruokaa suussa, ettei hän voisi enää niellä sitä onnistuneesti. Tila johtuu huumeiden käytön aiheuttamista kognitiivisten toimintojen suhteellisista häiriöistä, joiden seurauksena yksilö ei enää muista niellä aterioidessaan. Narkoosiperäinen predeglutitiokomplikaatio on potentiaalisesti vaarallinen tila, sillä yksilö ei aina tajua sen olevan hänellä silloin kun se on hänellä, joka johtuu mm. huumeiden käytön aiheuttamista kognitiivisten toimintojen suhteellisista häiriöistä ja ihmisyksilöiden järjestelmällisesti harjoittamasta itsepetoksesta.

Jos narkoosiperäisen predeglutitiokomplikaation aikana koettaa niellä, seurauksena voi olla boluksen juuttuminen ruokatorveen, joka johtaa asfyksiaan ja mahdollisesti edelleen anoksiaan, jonka pitkittyminen tappaa.

Komplikaation purkamiseksi suositellaan ruokapöydästä poistumista ja suuontelon sisällön tyhjentämistä terassin kaiteen yli maahan. Toinen vaihtoehto on elää loppuelämänsä tämä ruokamassa suussa. Siinä ei ole kuitenkaan mitään järkeä. Nielemisen yrittäminen ei ole varteenotettava vaihtoehto koska se ei ole tuloksellista. Jos nieleminen onnistuu, kyse ei ollut predeglutitiokomplikaatiosta.

Milloin tahansa kun boluksen nieleminen epäonnistuu eikä samaa bolusta enää onnistuta nielemään, oli edeltävä tila predeglutitiokomplikaatio. Vaikka teoriassa tämän boluksen nieleminen ehkä olisikin ollut mahdollista, se ei ollut mahdollista koska niin ei tapahtunut. Asiat voivat tapahtua ja tapahtuvat vain yhdellä tavalla joka määräytyy edellisen kvanttisekunnin aikana vallinneen asioiden tilan mukaan.

"Mä unohin niellä."

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Narkoosiperäinen predeglutitiokomplikaatio.