Kylmäkarju

Lahtarisika
25.1.2017

Kylmäkarju on seurapeli, jota on tarkoitus pelata Perussuomalaisten tilaisuuksissa miesseurassa. Peliin tarvitaan 10-30 pelaajaa, pimennettävissä oleva sisätila sekä kylmägeeliä. Vuodenajalla ei ole merkitystä, vaan seuraleikki soveltuu niin kevät- kuin syyskokouksiinkiin sekä muihin tapaamisiin.

Seurapelin alussa pelitilasta poistetaan pöydät, tuolit ja muut esteet. Tämän jälkeen kaikki osanottajat riisuutuvat alasti. Pelin vastuuhenkilö luovuttaa joukon nuorimmalle, mutta ei kuitenkaan alle 16-vuotiaalle, kylmägeelipurkin, jolloin hänestä tulee ensimmäinen kylmäkarju. Kylmäkarju hiertoo kylmägeeliä nenäänsä, asettuu nelinkontin lattialle ja valot sammutetaan. Kylmäkarju päästää sikamaisen röhkäisyn.

Kylmäkarjun tarkoituksena ”metsästää” pilkkopimeässä huoneessa muita osallistujia, jotka yrittävät välttää kylmäkarjua. Muut osallistujat saavat härnätä kylmäkarjua esimerkiksi läpsäisemällä tätä pakaroille tai nykäisemällä "saparosta", mutta sen pidemmälle ei saa mennä. Kylmäkarju taas joutuu jahtaamaan muita vain nenällään, käsiä ei saa käyttää kuin liikkumiseen. Kun joku tuntee kylmän nenän kosketuksen itsessään, hänen on välittömästi pysähdyttävä. Tämän jälkeen kylmäkajhu tunnustelee uhriaan ympäriinsä ”kärsällään” ja yrittää arvata, kenet hän on saanut kiinni. Jos kylmäkarju arvaa väärin, huutaa uhri ”Jytky, jytky, jytky!” ja peli jatkuu ennallaan. Jos taas kylmäkarju arvaa oikein, valot pannaan päälle ja kiinnijääneestä henkilöstä tulee uusi kylmäkarju. Kylmägeeli annetaan hänelle... ja valot sammutetaan.

”KviikRöhRöhRöh!”

Leikki kestää niin kauan kun kylmägeeliä riittää ja yleensä kaikki joutuvat olemaan kylmäkarjuna vähintään kahdesti. Leikki sulattaa vähän jäyhemmätkin miehet ja juttua riittää pitkäksi aikaa. Kotimatkalla ei yleensä muusta puhutakaan kuin siitä, ettei olisi ikinä arvannut sitäkään uhria siksi sen hajun, maun tai tuntemuksen perusteella.

Hauska (2) Hyödyllinen (2)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Kylmäkarju.