implisiittinen

HIM
25.11.2013

on tuttu sivistyssana, jonka käyttö on kuitenkin jossain määrin epämääräistä. Suomeksi sanottuna implisiittinen tarkoittaa piilevää, tosiallista, mutta ei näkyvää, kätkettyä, julkilausumatonta, mutta asiayhteydestä pääteltävissä olevaa....

Onko luottoluokittajat ostettu hiljaisiksi vai mistä tämä implisiittinen solidaarisuus eurohanketta kohtaan? (Elina Lepomäen nettiblogista)

Implisiittinen ateismi tarkoittaa jumalia koskevan uskomuksen puutetta vailla tietoista ymmärrystä siitä, että se puuttuu. Implisiittisen ateistin ajatusmaailmassa ei siten ole olemassa mitään sellaista käsitettä kuin 'jumala', eikä hän voi väittää sen enempää "jumalia on" kuin että niitä ei ole. (HIM: olipa antoisa määritelmä.)

Esimerkiksi itävaltalais-englantilaisen filosofin, Wittgensteinin, voidaan katsoa implisiittisesti kritisoineen varhaisen kautensa Tractatus logico-philosophicus -teoksen teoriaa asiasta, mitä ei voida sanoin ilmaista. (Lähde: G.H. von Wright, Logiikka, Filosofia ja Kieli)" (HIM: no ei tästäkään kyllä paljoa ilooa saanut)

Uusin kommentti: Nettiblogiesimerkki selkokielellä: Onko luottoluokittajat ostettu ...

Lue kommentteja (1)

JiPRA
14.11.2018 17:10
Nettiblogiesimerkki selkokielellä: Onko luottoluokittajat ostettu hiljaisiksi vai mistä tämä ääneen lausumaton myötämielisyys eurohanketta kohtaan [johtuu]?

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle implisiittinen.