hipsteri

PaskaLasagne
14.9.2011

Engl. hipster. Hipsterit ovat ihmisiä jotka yrittävät poiketa nk. massasta pitämällä (tai esittämällä pitävänsä) kaikesta - musiikista, elokuvista, vaatteista, hiustyyleistä, harrastuksista - mikä ei vielä ole noussut massan laajempaan tietoisuuteen tai ns. muotiin.

Koska hipstereiden halu poiketa on niin suuri, tapahtuu hyvin usein myös niin että hipsterit diggailevat jotakin ei vain undergroundia, vaan undergroundia ja paskaa, sillä hipsterit eivät tee päätöksiään sen perusteella onko jokin laadukasta, eettistä, kestävää, edullista tai mukavan tuntuista, vaan onko se valtavirtaa vai ei. Tämä on ehkä merkittävin yksittäinen hipstereitä yhdistävä ominaisuus.

Laadukas (78) Hyödyllinen (52)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

hipsteri

jusuz
2.3.2010

Hipsteri on slangisana kuvaamaan nuorta vastikään aloilleen asettunutta keskiluokkaista aikuista, joka on kiinnostunut valtavirrasta poikkeavasta muodista ja kulttuurista, varsinkin indiemusiikista, -elokuvista, lehdistä kuten Vice ja internetsivustoista kuten Pitchfork Media.
Joissain yhteyksissä hipstereitä kutsutaan myös skeneilijöiksi.

"Kato tota vitun hipsterii"
Laadukas (26) Hyödyllinen (17)

Uusin kommentti: Eikö wikipediaa sitten saisi lainata?

Lue kommentteja (3)

bolla34
2.3.2010 11:26
ihan kiva suomennos wikipedian artikkelista.
bolla34
2.3.2010 11:27
unohdit fiksipyörät täysin
HelsinkiCity
28.3.2012 23:38
Eikö wikipediaa sitten saisi lainata?

Piilota

Hipsteri

kilari
14.12.2013

Pääasiassa kaupungeissa ja erityisesti toisten hipstereiden trendikkäiksi kulloinkin kokemissa kaupunginosissa esiintyvä ihmistyyppi, joka pyrkii osana identiteettiprojektiaan kuluttamaan uutuusarvoa omaavia tuotteita joiden markkinaosuus on vielä toistaiseksi pieni.

Suuri osa hipsterin identiteetistä rakentuu musiikin varaan. Yleensä hipsteri pyrkii löytämään juuri julkaistua musiikkia, jota ihmiset eivät halua tanssia. Hipsteri harrastaa usein äänilevyjen soittamista ravintoloissa tai juhlissa, jolloin hän usein kokee olevansa sivistämässä ihmisiä, ei viihdyttämässä heitä. Hipsteri ostaa musiikin mieluiten vinyylilevyinä, joista arvostetaan epäkäytännölisyytensä takia erityisesti 7" kokoisia. Polkupyöränä hipsterillä on joko Pelago tai Fixed-gear (fixi). Fixiä hipsteri ei koskaan polje, koska taluuttaessa sen polkimet pyörivät hienon näköisesti.

Ellei hipsteri enää opiskele valtiotieellisessä tiedekunnassa, on hän töissä yrityksessä jonka jokaisella työntekijällä on Apple-yhtiön valmistama tietokone. Huomattavasti yleisempää kuitenkin on, että hipsteri harrastaa asioita joita kutsuu työksi, kuten kirjoittaa blogia tai ottaa runsaasti valokuvia. Palvelutyössä työskennellessään hipsteri pyrkii vaikuttamaan innottomalta ja väsyneeltä antaakseen vaikutelman ettei oikeasti tee elääkseen kyseistä työtä.

Hipsteri suosii pukeutumisessaan perinteisesti vintagea, henkseleitä, rusettia ja paksusankaisia silmälaseja. Tosin tämä on jo liian yleistä, joten nykyaikainen hipsteri pyrkiikin pukeutumaan mahdollisimman epänormaaleista liikkeistä ostettuihin vaatteisiin ja asusteisiin, tai vaihtoehtoisesti kulloinkin muodissa oleviin tuotteisiin, kuten flanellipaitaan ja housuina käytettäviin pitkiin alushousuihin. Punainen Cousteau-pipo on miehillä pakollinen asuste.

Hipsteri tiedostaa yleensä olevansa hipsteri ja pyrkii käytöksellään peittämään tämän. Hipsteri saattaa usein kieltää koko hipsteriyden olemassaolon ainakin käsitteen tasolla. Tämän on tutkimuksissa todettu johtuvan kognitiivisesta dissonanssista, joka syntyy hipsterin havaitessa omassa käytöksessään johdonmukaisuuksia, joiden avulla hipsteri pystytään määrittelemään osaksi hipstereiden ryhmää.

Hauska (25) Laadukas (18)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

hipsteri

Välilyönti
8.1.2014

Olennaista hipsteriydessä on erottautuminen.

Herra 47 oli hipsterimuodin edelläkävijä.Jo vuonna 1986 Petelius nimittäin esitteli unohtumattoman sketsihahmon Herra 47:n, jonka ulkomuoto ennakoi tämän päivän kuuminta miesmuotia viimeistä päärmettä myöten: vaalea panamahattu, paksusankaiset vintagesilmälasit, huomattavat pulisongit, ironiset viikset, tyylikkäästi napittamatta jäänyt paita ja vähän liian pieni pikkutakki.
Hyödyllinen (17) Hauska (6)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

hipsteri

din
17.2.2018

Kun henkilö on sielultaan keskiluokkainen pikkuvirkamies, mutta haluaa esiintyä suurena boheemina, lopputulos on hipsteri.

Hyödyllinen (7) Huono (1)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

hipsteri

Lahtarisika
11.2.2017

Mesikämmen -blogin omistaja Otso Mesikämmen

Vaikuttaa lähinnä joltain halla-aholaisuuteen hurahtaneelta hipsteriltä.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

hipsteri

taidepetteri
17.12.2012

kaikki jotka sanoo ettei oo hipstereitä

"Olin viikonloppuna flowssa, ihan vitusti hipstereit, mut sil yhel oli kyl megasiistit bögät! Sellaset neon oranssit ja iha saiiiraaan leveet ja sit joku mininahkatakki ja jotku vittu ihan sama noi kuulee ja mua oikeestaan kiinnosta mut on vähän hankalaa ku on olemassa mut ku kaikki sekottuu ja sit mä haluun olla jotain - jotain muuta ja ku must tuntuu et ajattelen nii erilai ja tajuun paljon syvemmin mut oikeestaan oon aika pinnallinen ja sit ei välii mut u know taide ja sillee ja sit bileet ja mul on ainaki yliopistokoulutus ett on se vähä enemmän ku jollai ja on mul rahaa mut asun kallios ku oon vähän niinkö ränsistynyt nuori mut punavuoreski on aika mageet mut mitä välii, kelaa"

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle hipsteri.