grynderi

Fastro
1.1.2010

Rakennuttaja liiketoimijana, myös halventaen esim. suurien asuinalueiden perustaurakoitsijoista, jotka rakensivat valtion tuella, halvalla ja kiireellä.

"Siihen aikaan oli grynderit vallassa ja asunnot rivissä, jonossa ja pinossa"
Laadukas (15) Hyödyllinen (8)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

grynderi

HIM
8.1.2014

Suomessa grynderi on haukkumasana, mutta jenkeissä arvostettu ammatti. Suuret grynderit saavat säännöllisesti kutsun esim. presidentin illallisille.

Suomessa grynderi on saanut pahan maineen sodan jälkeisestä lähiörakentamisesta. Pääkaupunkiseudulla vallitsi huutava asuntopula, väkeä tunki tänne jatkuvasti lisää, huippuvuonna jopa yli 14 000 henkeä, ja jotain piti tehdä. Lähiöt kaavoitettiin pikavauhtia ja rakennettiin betonista ajatuksella, että ne kestävät ehkä 30 vuotta. Nyt tästä ajasta on kulunut 60 vuotta. Monia taloja on korjattu, muutama on purettu, mutta lähiöt eivät ole slummiutunet vaan moni niistä on kehittynyt asuinalueeksi, jossa asukkaat viihtyvät. Käykääpä vaikka pahamaineisessa Roihuvuoressa katsomassa, miltä se näyttää tänä päivänä. Gryndereiden sama huono maine elää kuitenkin edelleen - valitettavasti. Myös Kampin rakentaminen oli puhdasta gryndausta - ja lopputulos oli loistava!

Huono (14) Laadukas (4)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle grynderi.