Edgyily

Shakkeus
26.1.2021

Verbi, jonka määritelmiä löytyy toistaiseksi pari myös hakusanalla "kulmikas".

Määritelmät:

1. Yleinen määritelmä:

Anglismisana, joka tarkoittaa antisosiaalisen tai yleisiä sosiaalisia normeja rikkovan käytöksen tuomista julki tai sen tuputtamista muille reaalimaailmassa sille sopimattomassa sosiaalisessa kontekstissa esimerkiksi koulussa. Myöskin sosiaalisen hyväksynnän hakeminen tälle käytökselle lasketaan verbin yleiseksi määritelmäksi (kts. "kulmikas").

2. Muut merkitykset:

Laajemmassa merkityksessään edgyily tarkoittaa myös hyvän maun rajoissa olevan taiteen, internet-meemien, videopelien yms. tuputtamista ja ylistystä muille. Yleisesti ottaen esimerkiksi monet sisällöt Ylilaudan ja Tumblrin kaltaisilla internet-sivustoilla kuuluvat kategoriaan "edgy" ja niiden esittely ja tuputus muille on "edgyilyä".

Laitoin tämän sanan typerään alkuperäiseen anglismiasuunsa, koska sana kulmikas kuulostaa minusta hassulta sanan tarkoituksen yhteydessä. Toivottavasti ajan kuluessa sanasta muotoutuisi jokin järkevä suomen kirjakieleen sopivampi muoto.

1. Määritelmä esimerkki:
Tyyppi1: "Aika edgy toi jätkä, kun tuputti meille sen outoja BDSM-fantasioita ja omaa elämänfilosofiaansa päihteistä ja Jumalasta."
Tyyppi2: "Ei sun tarvii tollaista edgyilyä sietää."

2. Määritelmän esimerkki:
Tyyppi1: "Toi yks heppu koulusta näytti meille joitain surkeita meemejä Tumblrista, joita me ei ymmärretty ja jaksettu kattoo."
Tyyppi2: "Aikamoista edgyilyä tommoinen homma!"

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Edgyily.