city-vihreä

vetur
25.9.2012

1. Vihreitä arvoja suuresta kaupungista käsin ajava henkilö. Toimii usein nimenomaan omien kulutustottumuksien ja elämäntapojensa parissa. Esimerkiksi pyöräilee, syö kasvisruokaa, käyttää joukkoliikennettä, ostaa kierrätysvaatteita, tukee hyväntekeväisyysjärjestöjä tai toimii poliittisesti ympäristökentällä. Toisinaan nähdään vastapainona maaseudulla asuville ihmisille, jotka ovat konkreettisesti jatkuvasti luonnon kanssa tekemisissä.

2. Pilkkaava termi vihreitä arvoja omassa elämässään ajavalle kaupunkilaiselle. Käytetään kuvaamaan henkilöä: luonnosta vieraantuneena naiivina idealistina, joka ei osaa pistää asioita mittasuhteisiin; ympäristönsuojelijana, joka ei tiedä mitään ympäristöstä jota suojelee; imperialistisesti maaseutua kyykyttävänä elitistisenä ekonatsina; laajemmin kaupunkilaisena liian arvoliberaalina minkä tahansa asian ajajana.

1. Elämäntapani on city-vihreää, koska olen huolestunut ilmastonmuutoksesta ja Suomen metsien tilasta. Siksi täällä Helsingissä pyöräilen, en syö lihaa, kierrätän sekä kuulun ympäristöjärjestöön.

2. Sinnemäki on just tollanen city-vihreä, ei ymmärrä luonnosta mitään ja ajaa jotain homojen ja maahanmuuttajien oikeuksia ja unohtaa vanhukset.
Hyödyllinen (4) Laadukas (3)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle city-vihreä.