anaaliyhdyntä

gary_o
20.12.2014

Anaaliseksi

Paul Avrilin 1800-luvun eroottinen tulkinta Hadrianuksesta ja Antinoosista
Anaaliseksi tarkoittaa peräaukkoon keskittyvää seksuaalista kanssakäymistä, tyypillisesti anaaliyhdyntää eli siittimen työntämistä peräaukkoon. Anaaliseksi voi tarkoittaa myös peräaukon hierontaa tai hyväilyä, mahdollisesti seksivälineen avulla.

Anaaliseksi on yksi mahdollinen seksuaalisen kanssakäymisen muoto niin hetero- kuin homosuhteissakin. Sekä miehet että naiset voivat kokea mielihyvää anuksen hyväilystä. Siinä missä naiset voivat tuntea siittimen hyväilevän vaginan seinämiä, miehet saavat tyypillisesti nautintoa siittimen eturauhaseen kohdistamasta hyväilystä.

Terveysvaikutukset

Anaaliyhdyntä koira-asennossa

Homoseksuaalinen anaaliyhdyntä lähetyssaarnaaja-asennossa
Turvallisessa anaaliyhdynnässä tai sen jälkeen kummankaan osapuolen ei tulisi kokea kipua.[1] Kondomin ja lääkeaineita sisältämättömien liukuvoiteiden käyttö on anaaliseksissä suositeltavaa kipujen välttämiseksi, sillä anus ei esimerkiksi emättimestä poiketen kostu luontaisesti. Lisäksi liukasteet helpottavat sisääntyöntymistä ja yhdyntää. Anuksen ulomman ja sisemmän rengaslihaksen on syytä rentoutua hyvin ennen anaaliyhdyntää. Jännittäminen ja stressi voivat aiheuttaa näiden lihasten jännittymisen ja saada aikaan epämiellyttävän tai kivuliaan anaaliseksikokemuksen.

Anaaliseksistä ei ole hygieenistä siirtyä suoraan emätinseksiin tai suuseksiin, koska peräsuolen bakteereja voi päästä tuolloin emättimeen tai suuonteloon. Tulehdusten välttämiseksi siitin on syytä pestä huolellisesti anaaliyhdynnän jälkeen. Sukupuolitaudit, varsinkin hepatiitti ja HI-virus, leviävät anaaliseksin välityksellä erityisen herkästi peräsuolen limakalvon herkkyydestä johtuen.[1]

Persepano on perseestä

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle anaaliyhdyntä.