viina, terva ja sauna

HIM
7.12.2013

vanha suomalainen sananlasku kuuluu: jos ei viina, terva ja sauna auta, niin tauti on kuolemaksi. Merkitys: tarkoitettu (melko karkeaksi) lohdutukseksi tilanteissa, joissa ei ole parempia lääkkeitä.

Onko sinulla tietoa siitä kuinka kolmea kansanperintönä kulkevaa hoitokeinoa, Viinaa, Saunaa ja Tervaa käytettiin ja mikä oli niiden parantava vaikutus ? (plaza.fi)

Vastaus: Vanhan kansanviisauden mukaan tauti on silloin kuolemaksi, jos viina terva ja sauna eivät auta. Keskikesän juhlaa, Juhannusta, juhliessaan ihmiset nauttivat yleensä runsaasti kirkasta viinaa ja saunovat erittäin ahkerasti, mutta siitäkin huolimatta monet ihmiset menettävät henkensä hukkumalla tai saavat keuhkoonsa puukon. Tervan unohtaminen siis johtaa kuolemaan!

Nykyisin ei tahdo saada enää mistään kunnollista hautatervaa, jota voisi käyttää myös lääkkeenäkin. Brysselin EU-kerratkin ovat kieltäneet meitä metsäsuomalaisia käyttämästä tätä luonnollista lääkeainetta.

Jos juhannusta julittaessa otettaisi mukaan viinan ja saunan lisäksi myös perinteinen terva, niin kuolemantapaukset saattaisivat vähentyä. Perimätietoa ei saa ylenkatsoa!
(plaza.fi)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle viina, terva ja sauna.