vainajala

HiippailijaHyyppä
6.10.2011

Vainajala tarkoittaa manalaa tai tuonpuoleista, paikkaa, jonne ihminen joutuu kadottuaan fyysisestä maailmasta. Käsitykset vainajalasta vaihtuvat paljon. Jotkut sanovat, että vainajala on paratiisi, toiset kutsuvat neutraaliksi ja jotkut jopa vertaavat sitä helvettiin. Itse kuitenkin ymmärsin käsitteen yksinkertaisesti alueena, jonne kuolleet menevät, kuten taivas. Jotkut kuvaavat vainajalaa myös limboksi (katso limbo).

Uusin kommentti: Sana ei ole slangia!

Lue kommentteja (1)

kmarvia
15.9.2013 23:51
Sana ei ole slangia!

Piilota

Vainajala

HIM
4.1.2014

suomalaisten Tuonela, Manala, eli paikka, mihin päädymme, kun aika meistä jättää

Vainajala

Ja herramme vuonna kaksituhatta ja viisikymmentä, eivät kuolleetkaan pysyneet kuolleina. Vaikka raadot multaan haudattiin, eivät papit eikä loitsut saaneet niitä maaksi maatumaan, vaan kynsin kalmot kaivoivat tiensä päälle maan.

Tämä kauhistutti eläviä, kun vaimot ja lapset ja vanhemmat kävivät koteihinsa, vaikka heiltä olisi puuttunut jalka, käsi taikka pää. Kukin oli kuten kuollessaan ja ketkä olivat vanhuuteen nuukahtaneet, olivat heikkoja ja hauraita kuin eläessäänkin. Mutta ei kukaan ollut aivan niin kuin ennen, vaan näkyi se heidän silmistään, kuolleet sydämet täytti suru ja kaipaus. (fiktiota netissä)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Vainajala.