TJ0

jakke
10.7.2009

Tänään jäljellä nolla aamua.
Armeijan viimeinen päivä. Päivä, jolloin koetellut ja vitutuksesta pikku hiljaa toipuvat sotilaat vetävät pään täyteen viinaan kerrankin hyvällä tuulella. Sijoittuu makeasti perjantaille.

vuoden 09 saapumiserä kotiutuu tänään eli 10.07
Hyödyllinen (58) Laadukas (28)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

TJ0

rai
14.2.2013

TJ0 tarkoittaa sitä, että lukion kolmatta vuotta käyvät henkilöt, eli abit valmistuvat lukiosta. TJ tulee sanoista "tänään jäljellä" jonka perässä on luku joka merkitsee kuinka monta koulupäivää on vielä jäljellä.
Perinteisesti abit juhlivat myös TJ100 päivää sekä juuri ennen valmistumista pidetään potkiais juhlat, joiden tarkoituksena on juhlistaa valmistumista. Useimmat abit lähtevät TJ0 päivänä juhlimaan valmistumistaan risteilylle, niin kutsutulle abiristeilylle, jonne pääsy on vain abeilla.
TJ0 päivänä jotkut lukiosta valmistuvat osallistuvat penkkari ajoihin, joissa pukeudutaan naamiaisasuihin ja heitellään kuorma-autosta karkkeja lapsille. Valmistumispäivän viettoon kuuluu myös abejen tekemät leikkimieliset pilat muille alemmilla lukioluokilla oleville.
Lukion viimeisellä luokalla olevat valmistuvat helmikuussa, ystävänpäivän tienoilla.

TJ0 saattaa tarkoittaa myös armeijan viimeistä päivää, johon ei kuulu niin suurta juhlintaa kuin lukiolaisten valmistumiseen.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle TJ0.