Superhetero

Lahtarisika
13.3.2021

Superhetero (engl. Super Straight) tarkoittaa joko miestä jonka seksuaalinen suuntautuminen kohdistuu ainoastaan "aitoihin" biologisiin naisiin tai naista jonka seksuaalinen suuntautuminen kohdistuu ainoastaan "aitoihin" biologisiin miehiin.

Toisella tavalla sanottuna: Superhetero tarkoittaa henkilöä, joka ei missään tapauksessa ottaisi tai edes harkitsisi parisuhde- tai seksikumppanikseen transsukupuolista henkilöä.

Termi on alunperin keksitty vastareaktiona trans-aktivistien väitteelle, että ne miehet joilla on seksisuhde trans-naiseen ovat heteroita aivan kuten miehet miehet joilla on seksisuhde cis-naiseen.
Se osa heteroista, jotka oman ilmoituksensa mukaan eivät olleet ollenkaan seksuaalisesti kiinnostuneita trans-sukupuolista, näin ollen keksivät omalle seksuaaliselle suuntautumiselleen uuden nimen "Super Straight" eli superhetero erottaakseen itsensä trans-aktivistien tarkoittamista heteroista.

Homoseksuaalisten vastaava termi on Superhomo (engl. Super Gay) joka siis tarkoittaa homomiestä joka on kiinnostunut pelkästään aidoista biologisista miehistä, eikä ollenkaan trans-miehistä.

Superhetero -liikkeen lippu kaksivärinen vasemmalta puolelta oranssi ja oikealta puolelta musta.

Superhetero liike alkoi alunperin pienen ihmisjoukon vitsinä, mutta on sittemmin levinnyt yhdeksi vuoden 2021 alkupuoliskon suosituimmaksi internet meemiksi, johtuen pääasiassa suhteettoman agressivisesta vastareaktiosta

Katso myös: Superfoobikko

Superhetroiden mielestä superhetero on vain yksi seksuaalinen suuntautuminen muiden joukossa, mutta trans-aktivistien mielestä se on pelkkää transfobiaa.
Laadukas (2) Hyödyllinen (2)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Superhetero.