skubanen

mangusti
24.10.2016

adj. Verbi "skubailla". Lyhenne adjektiiville "skuba"
Henkilö, ilmiö, yritys, joka tekee asioita, joita luulee viiteryhmän pitävän cooleina. Tekemisen ja olemisen taustalla ei ole autenttinen sisäinen palo, vaan yritys korottaa statusta. Ilmiskubaisuus on aina ollut noloa; toisaalta, originellien joukkoon tulee aina kuulumaan myös taitavia skubailijoita. Skubanen ei itse aina ymmärrä skubailevansa, mikä lisää skubailun näkyvyyttä muille.
Etymologia palautuu engl. sanaan skuba-diving (self-contained underwater breathing apparatus); operaattorille skubailu on ainoa tapa hengittää ts. pitää yllä elintoimintoja pinnan alla, allegoria sellaiselle ympäristölle, jossa hän ei omissa toiveissaan haluaisi olla (vrt. olla pinnalla, olla cool, olla inessä).

Skubanen rafla= uusi esim. konseptiravintola, joka yhtäkkiä, tyypillisesti somehuomion vaikutuksesta, on suuressa suosiossa. Kun skubasessa ravintolassa istuessaan katsoo ympärilleen, näkee paljon 25-35-vuotiaita seurueita ottamassa selfieitä instagramiin. Skubasessa raflassa unohdetaan puhua mutta siitä muistetaan puhua jälkikäteen.

Skubanen

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle skubanen.