selviämisasema

HIM
1.12.2013

A-klinikkasäätiö mainostaa selviämisasemiaan "turvallisena vaihtoehtona putkalle."

Turvallinen vaihtoehto putkalle. Se tarjoaa päihtyneelle suojaa ja ammattihenkilökunnan palvelua selviämisen ajaksi. Selviämisasemalla on myös mahdollisuus jatkohoidon suunnitteluun.
(A-klinikkasäätiö)

Näin Turussa:

Nuorten selviämisasema

Palvelun tuottaa Turun sosiaali- ja terveystoimi
Nuorten selviämisasema toimii kouluvuoden aikana perjantai- ja lauantai-iltaisin klo 20.30 - 02.00 välisenä aikana Turun poliisilaitoksen putkan tiloissa. Lisäksi asema on auki juhlapyhinä, koulujen ja lomien alkaessa sekä sellaisten tapahtumien aikana, jolloin on odotettavissa nuorten juhlivan.

Jokaisessa työvuorossa työskentelee terveydenhoitaja, sosiaalityöntekijä ja nuorisotyöntekijä, lukuun ottamatta talven hiljaisimpia kuukausia, jolloin työntekijöitä on kaksi.

Käytännössä lähes kaikki nuoret tulevat selviämisasemalle poliisin tuomina. Selviämisasemalla tarkkaillaan nuoren terveydentilaa, selvitetään humalatilan aste alkometrillä ja tarvittaessa tehdään huumetesti. Työntekijät ottavat yhteyttä selviämisasemalla olevan nuoren kotiin ja vanhemmat noutavat lapsensa. Jokaisen perheen kanssa keskustellaan nuoren elämäntilanteesta. Tarpeen vaatiessa nuori siirretään jatkohoitoon terveyskeskuksen päivystykseen tai TYKS:iin.

Jokaisesta päihtymyksen vuoksi talteen otetusta nuoresta tehdään lastensuojeluilmoitus. Nuori saa myös lähetteen lasten ja nuorten päihdepoliklinikalle. Ulkopaikkakuntalaisista tehdään ilmoitus oman kunnan sosiaalitoimistoon.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle selviämisasema.