sarkasmi

HIM
6.1.2014

lyhyt ja purevan ivallinen lausuma, joka kohdistuu johonkin uhriin, ironian alalaji

Sarkasmia ja nälvimistä analysoidaan joissakin nettikeskusteluissa ansiokkaasti. Tässä on yksi esimerkki:


Sarkastinen kommentti on pureva, mutta sen tarkoitus ei ole satuttaa. Nälvimisestä puuttuu kaikki nerokkuus, se on tyhmien ihmisten puuhaa.

Sarkasmi on kyllä oikeasti sellainen taiteenlaji, ettei siihen moni pysty. Useimmiten joku yrittää kaikkensa olla niin perkeleen fiksu ja sarkastinen, että se on oikeasti jo naurettavaa. Joillekin sarkasmi taas istuu luonteeseen siihen karisman kohdalle ja kaikki ulosanti on monimerkityksellistä. Silloin sarkasmi on mielestäni parhaimmillaan, kun ei voi olla varma, onko toinen tosissaan vai ei.

Itseeni kohdistuvaa huumoria kestän, jos se on hyvää. Ärsyttää sellaiset keskinkertaiset vitsit. Vielä pahempaa on, jos toinen yrittää oikeasti saada mut loukkaantumaan jutuillaan eikä osu edes kohteeseensa. Kyllä nälvinnässä ja sarkasmissa on se yhteinen piirre, että sen pitää aina osua. (city.fi)

(HIM: kyllä sarkasmin tarkoituksena on nimen omaan satuttaa.)
Turha (6) Hyödyllinen (3)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Sarkasmi

PlööPlöö
15.4.2019

Sarkasmi on sellaista kun sanoo jotai, jota ei tarkoita usein jos sen perään laittaisi jonkun tietyn hymiön sen ymmärtäisi. Myös äänestä ja ilmeistä voit huomaa tarkottaako se sitä mitä sanoo. Nykyään sarkasmia käytetään kokoajan. Ja siten se ois aika tärkee asia ymmärtää. Ja se vaa ärsyttää ku jotkuu Jonnet ei tiiä mitä se tarkottaa ja esittää et tajuu ja käyttää sitä sanaa ku haluu olla vaa nii vitun "cool" mut koittaakaa ain ymmärtää mikä on sarkasmii ja mikä ei!

-Siis vittu, mite kivaa ku meil on 2 tuntii matikkaa! (toi voi olla sarkasmii, koska joku nörtti vois oikeestikki tarkottaa tota) ((muistakaa tarkailla sitä ilmettä ja ääntä))

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle sarkasmi.