Piritori

MarkoVäkevä
10.1.2009

Slangisana ja lempinimi Vaasanaukiolle, jonka muodostaa Vaasanpolun, Pengerpolun ja Helsinginkadun väliin jäävä alue Helsingin Kalliossa.

Lempinimi johdetaan aukiolta väitettävästi tavattavista huumeiden käyttäjistä, mutta aukion pahamaineisuus on yleensä liioiteltua.

Piritorilla tavataan!
Laadukas (54) Hyödyllinen (28)

Uusin kommentti: Joskus ysärillä siellä oli pahempikin ...

Lue kommentteja (2)

kromi
19.1.2009 19:23
Riippuu vähän, mut on se varsin "pahamaineinen" suomen mittakaavassa... Parin vuoden aikana siinä on saanut todistaa muutamaa pahoinpitely- ja puukotustapausta sekä yksi ampumavälikohtaus. Lisäksi siinä on lähes aina melko paljon dokuja/narkkeja örveltämässä jotka häiritsee käyttäytymisellään monia... Nykyään sitä tosin valvoo poliisit/vartijat ja kamerat lähes taukoamatta, joka tekee siitä hieman 'kuuman'paikan monelle..
Tube
21.4.2010 00:05
Joskus ysärillä siellä oli pahempikin meno, mutta myöhemmin jatkuva kyttäpartiointi, Kallion yleinen keskiluokkaistuminen sekä Vaasankadun muuttuminen trendikkääksi on rauhottanut Piritoria. Nykysen panttilainaamon paikalla oli 90-luvulla anniskeluravintola Syntipukki, joka oli skinarien ja "alan miesten" suosiossa ja toi lisää "väriä" Vaasanaukiolle.

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Piritori.