Öissä

uuaapeli
15.5.2019

1. Sekaisin (syystä tai toisesta)

2. Jonkun päihteen vaikutuksen alaisena, ja siksi erittäin lakoninen/flegmaattinen ulosanti.

Synonyymejä/samantapaisia: kujalla, sekasin, äärimmäisen väsynyt, sammumisen partaalla, uupunut, aineissa

"Oon nyt käyny mun lähikaupassa viimeset 2 viikkoa aivan todella öissä ja vähän alkaa jo hävettää." (öissä = oletettavasti päihteiden alaisena)

Henkilö on öissä esim silloin, kun kello on 7:32 ja olette valvoneet sinne saakka. Tyyppi rupee olemaan suht hiljanen, ja vastaa sulle vain pelottavan monotonisella äänellä poissaolevasti. Hullun kiiltoa saattaa esiintyä, mutta tämä ei suinkaan ole merkki energisyydestä, vaan silloinkin kaikki muu ulosanti on täysin uupuneen poissaolevaa. Olotilan voi saavuttaa myös ilman päihteitä.

Yksi arveltu alkuperä ilmaisulle "öissä" on yövuorossa työskentelevien henkilöiden käyttämänä, kun he tulevat keskellä päivää vastaan kadulla, mutta ovat todella uupuneita jonkun 10h yövuoron jäljiltä. "Sori oon viel iha sekasi, ku ollu taas öis koko viime viikon." Samantapainen ilmaisu voi toki olla myös bilettäjän sanoma.

Eräs yleinen tilanne missä valtaosa meistä on "öissä" on, kun kävelee kännissä kotiin ja koko 5km matka tuntuu teleportilta ja ei olisi huomannut edes vastaan tulevaa parasta ystävää tyhjällä tiellä, kun on niin vitun öis.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Öissä.