nettikiusaaminen

HIM
9.1.2014

Nettikiusaaminen käsittää m.m. pilavideot, nolot kuvamanipulaatiot, itsemurhaan kannustaminen mesessä, identiteettivarkaudet ja kiusatun parjaamiseen keskittyvät vihayhteisöt.

Ilta-Sanomat (21.6.2011) kertoo, että Mannerheimin Lastensuojeluliitto on tutkinut asiaa ja todennut, että suurin osa nettikiusaajista on tuttuja koulukavereita. Kohteeksi joutuu noin viidesosa 12–17-vuotiaista.

Koulussa syntynyt nolo tilanne saatetaan videoida ja julkaista netissä, jolloin nöyryytys on moninkertainen. Kännykkäkuvia levitetään niin puhelimitse kuin netissä. Ilkeitä juoruja ja herjaviestejä levitellään useita kanavia pitkin.

Vanhemmille nettikiusaamisesta kerrotaan vielä harvemmin kuin koulukiusaamisesta. Etenkään yläkoululaiset eivät halua jakaa nettimaailmaansa vanhempien kanssa.

- Lapsi voi kokea syyllisyyttä omasta osuudestaan tai vanhempien ohjeita vastaan toimimisesta. Jos nettiongelmien paljastumisesta seuraa netinkäytön kieltäminen tai rajoittaminen, ei se rohkaise kertomaan ongelmista, sanoo Mari Laiho Pelastakaa Lapset ry:stä.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle nettikiusaaminen.