Nasse-setä

HIM
6.1.2014

Nasse-setä on Spede Pasasen luoma ja Vesa-Matti Loirin näyttelemä sketsihahmo Spede Show- ja Vesku Show -televisiosarjoissa 1980- ja 1990-luvuilla. Nasse-setä oli television lastenohjelman juontaja, joka vihasi lapsia ja oli lähes aina humalassa. Hänen tunnusmerkkejään olivat räikeä pikkutakki, pingispallosta tehty klovnin nenä ja kellastunut ylioppilaslakki. Hänen vakiohokemansa oli "Nasse-setä on hyvin hyvin vihainen", josta tuli aikansa lentävä lause. (Wikipedia)

Vihapuhe on sellaista puhetta, joka tihkuu vihaa tai jota puhutaan hyvin, hyvin vihaisena. Kuten Nasse-setä televisiossa: Nasse-sedän suurikokoisen vaikuttavan muistomerkillinen hahmo on hyvä ja elävä esimerkki taitavasta vihapuhujasta ja vihapuheesta. Erityisesti on huolehdittava siitä, etteivät lapset missään tapauksessa ryhdy hokemaan "nyt Nasse-setä on hyvin, hyvin vihainen". (vihapuhetta käsittelevästä nettikirjoituksesta)

Presidentti, ei Nasse-setä

Presidentti Obaman temperamentti on ollut viime päivien johtavia öljyvuoto-teemoja. Kansa haluaa nähdä vihaisemman presidentin, kommentaattorit sanovat.

Öljyvuodon jatkuttua nyt yli puolitoista kuukautta, Obaman tyyneys on rasite, sanovat poliittiset puhuvat päät. Presidentin pitää suuttua, päästää tunteensa valloilleen, reagoida eikä analysoida!

Maanantaina presidentti löysi kalenteristaan aikaa spontaanille suuttumiselle. TV-haastattelussa hän lupasi keskustella asiantuntijoiden kanssa ja ottaa selville ”kenen persettä minun pitää potkia.” Poliittisille troglodyyteille tämä ei ollut kylliksi: ”Tosimiehet eivät tarvitse asiantuntijoita kertomaan mitä perseitä potkia,” sanoi William Kristol, eräs Irakin sodan äänekkäimmistä propagandisteista. (Suomen Kuvalehti 10.6.2010)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Nasse-setä

Sezorc
27.11.2011

Vähäisessä käytössä ollut sana mikä kuvastaa lähinnä pedobearia tai pedofiilia

Ei juma näin ääs marketis aamul aikamoise nasse sedän

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Nasse-setä.