Murphyn laki

Hequ
29.11.2011

Murphyn laki on Yhdysvaltain armeijan kapteeni Edward A. Murphyn mukaan nimetty periaate, jonka mukaan "Jos jonkin asian voi tehdä monella tavalla ja näistä tavoista yksi johtaa onnettomuuteen, ennen pitkää joku tekee asian sillä tavalla".

Murphy työskenteli sotilasinsinöörinä koelentoprojektien parissa ja huomasi tapahtuneista onnettomuuksista, että onnettomuudet estää parhaiten varmistamalla, ettei mikään voi mennä vikaan.

Lakia usein siteerataan virheellisesti sen pessimistisyyden takia. Alkuperäinen tarkoitus oli kiinnittää huomiota siihen, että kun kaiken tekee hyvin ja huolellisesti, vältetään mahdolliset virheet.

Jos jonkin asian voi tehdä monella tavalla ja näistä tavoista yksi johtaa onnettomuuteen, ennen pitkää joku tekee asian sillä tavalla". Lyhemmin sanottuna siis: "jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen".

Uusin kommentti: Korjattu on, nyt pitäisi paremmin ...

Lue kommentteja (2)

HIM
29.11.2011 22:53
Heippa. Sait heti peukun ylös siitä hyvästä, että keksit mainion termin, joka oli jäänyt huomaamatta kaikilta tähänastisilta urbislaisilta, niin myös minulta. Mutta vaihdapa esimerkkisi parempaan, sehän vain toistaa määritelmän. Keksit varmasti yhden tai kaksi hyvää esimerkkiä siitä, miten Murphyn laki (joka on painovoimalakiin verrattava luonnonlaki) toimii. Cheers HIM
Hequ
18.7.2013 03:59
Korjattu on, nyt pitäisi paremmin kuvata termiä. Lisäsin myös, kuinka termi on alun perin saanut alkunsa. -H

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Murphyn laki.