monisyinen

HIM
10.1.2014

syy on nykysuomen sana, joka tarkoittaa jotain asiaa, joka aiheuttaa seurauksen. Sillä on toinenkin merkitys, nimittäin säie. Kun puhutaan monisyisestä, niin sillä yleensä tarkoitetaan monisäikeistä, kuvakielistä termiä, jonka voi tulkita vaikkapa sisältörikkaaksi, monesta lähteestä aineksensa ammentavaksi.

Lähimpänä luonnontiedettä ovat Terike Haapojan monisyiset teokset. Hänen teknologian ja runouden välimaastossa liikkuvat työnsä on toteutettu yhteistyössä tutkijoiden kanssa. Ne käsittelevät olemisen mysteeriä fyysisen todellisuuden kautta. (taidelehti.fi)

Uusin kommentti: HIM, tämäkään ei todellakaan ole ...

Lue kommentteja (1)

kmarvia
5.6.2014 23:50
HIM, tämäkään ei todellakaan ole SLANGIsana, niinkuin pitäisi! Mikä ihmeen sairaalloinen tarve HIM:illä on lisätä tänne sanoja, jotka ei ole slangia nähneetkään. No HIM tahtoo tehdä tästä oman muistomerkkinsä, HIMipedian. Ihmettelen kovasti, ettei Urbiksen johto ole asiaan vielä puuttunut. Lähes kaikissa HIM:in lisäämissä sanoissa on yksi (1) laadukas ja yksi (1) peukku ylöspäin. Ei ole vaikeata kuvitella, kuka nekin on antanut. Kuinka nykysuomen sana voi olla slangia? Kysykää HIMiltä!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle monisyinen.