megamoka

HIM
14.12.2013

todella suuri moka, joka nolottaa pitkän aikaa jälkeenpäin

Demi-lehti julkaisee lukijoidensa megamokia. Tässä on kaksi esimerkkiä:

Voi Pauli
Olin kaverillani ja odottelin, kun hän söi perheensä kanssa. Aikaa tappaakseni aloin soittaa pianoa olohuoneessa. Soitin ja lauloin "Pam pam Paulin taikakaulin kerran heilahtaa" -laulua, kun keittiöstä kuului: "Kröhöm". Vasta silloin muistin, että kaverini pikkuveljen nimi on Pauli. Onneksi tätä ei muistella pahalla.

Sanat sakaisin
Uskonnontunnilla opettaja kysyi minulta, miten katolinen kirkko aikanaan jakautui. Fiksuna vastasin, että katolisiin ja prostituoituihin. Hetken päästä tajusin, mitä olin sanonut, ja korjasin tarkoittavani protestantteja.

HIM: aika kesyjä ne olivat nämä tyttöjen megamokat. Tukholman piispa sen sijaan teki oikean megamokan syksyllä 2010 valtiopäivien avajaisjumalanpalveluksessa. Sen seurauksena ruotsidemokraatit marssivat ulos.

Piispa Brunne tuomitsi rasismin ja viittasi SD:tä vastaan tapahtuneisiin väkivaltaisiin mielenosoituksiin ja kivien heittelyyn, sanoen, että "jos ihmiset vaikenevat, kivien täytyy huutaa".

SD:n edustajat tulkitsivat tämän, varsin aiheellisesti, että piispa Brunne saarnassaan hyväksyi poliittisen väkivallan, kannatti sitä, ja kehotti jatkamaan sitä! Tästä on SD:n näkökulmasta kyse ulosmarssissa, jota taustaa vasten ymmärtää myös puheenjohtaja Jimmie Åkessonin tuntemukset: "En ole koskaan tuntenut itseäni niin syvästi loukatuksi".

Piispan lause oli todellinen megamoka, koska hän yritti tuomita mielenosoitukset raamatullisella vertauksella, mutta epäonnistui siinä täysin. (lähde turjalainen.puhenvuoro.uusisuomi.fi)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle megamoka.