Maailmankiertäjä -syndrooma

Reissuhessu
1.8.2017

Viittaa parin reppureissun jälkeiseen tilaan, jossa käsitys maailmasta ja omasta paikasta siinä on pahasti hämärtynyt. Tyypillistä kehittää ylivertainen moraalikäsitys, ja sanella muille kuinka kuuluu elää.

Syndroomasta on olemassa lievempi ja niin sanottu Ultimate Traveller -tyyppi. Lievempi tyyppi syndroomasta tyypillisesti hyväksyy alkoholin käytön, ja ryhmään kuuluvat ovat usein lukiosta/ammattikoulusta juuri valmistuneita aloittelevia vegetaristeja/vegaaneja. Ultimate Traveller-tyypissä alkoholi on pannassa haitallisuutensa vuoksi, ja sen on korvannut ns. paremmat vaihtoehdot, eli kannabis, sienet, amfetamiini, metamfetamiini, sekä laaja skaala synteettisiä, sisällöltään usein käyttäjälle tuntemattomia substansseja. Vegaanisuus ja siitä avoimesti puhuminen tupakka kädessä on yleistä.

Tyypillistä ylimielisyys, länsimaiden ja kapitalismin kritisointi, sekä jatkuva valitus asioiden huonosta laidasta ilman rakentavia ehdotuksia ongelmien ratkaisemiseksi.

Syndrooman synnyttävät matkat rahoitetaan usein tulonsiirroilla tai vanhempien rahoilla.

Katukuvassa helppo tunnistaa unisieppari -tatuoinnista, sekä värikkäistä remmeistä ainakin toisessa ranteessa.

Me oltiin Laosissa, ja siel oli niin törkeen köyhää jengii et sä et todellakaan voi valittaa sun opintotuen pienuudesta.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Maailmankiertäjä -syndrooma.