lyhyeksi myynti

HIM
10.1.2014

Perusidea lyhyeksi myynnissä on se, että lyhyeksi myyjä odottaa kurssien laskevan ja voivansa sitten ostaa osakkeet halvemmalla. Jos kurssit nousevatkin, lyhyeksi myyjä häviää. Myyjä lainaa tai vuokraa arvopaperit myyntihetkellä välittäjältä tai toiselta sijoittajalta.

Nyt kun päätin olla aloittamatta warranti treidaus ja treidata vain osakkeita, niin kysyisin lyhyeksi myynnistä. Eli shorttaus on ilmeisesti toinen nimi tälle toimenpiteelle. (kauppalehti.fi 21.2.2008)

Lyhyeksi myynti puhuttaa Suomessakin
Lars Holm / Taloussanomat

Yhdysvaltain markkinavalvojan rajoitukset osakkeiden lyhyeksi myynnille voivat olla viime viikolla nähdyn kurssinousun taustalla. Yhdysvalloissa käydään nyt kiivasta keskustelua shorttauskiellon laajentamisesta. Suomessa kaivataan lyhyeksi myyntien julkistamista. (taloussanomat.fi 29.7.2008)

Uusin kommentti: HIM, tämäkään ei todellakaan ole ...

Lue kommentteja (1)

kmarvia
6.6.2014 00:07
HIM, tämäkään ei todellakaan ole SLANGIsana, niinkuin pitäisi! Mikä ihmeen sairaalloinen tarve HIM:illä on lisätä tänne sanoja, jotka ei ole slangia nähneetkään. No HIM tahtoo tehdä tästä oman muistomerkkinsä, HIMipedian. Ihmettelen kovasti, ettei Urbiksen johto ole asiaan vielä puuttunut. Lähes kaikissa HIM:in lisäämissä sanoissa on yksi (1) laadukas ja yksi (1) peukku ylöspäin. Ei ole vaikeata kuvitella, kuka nekin on antanut.

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle lyhyeksi myynti.