kretu

HIM
11.1.2014

tarkoittaa kreationistia. Kreationismi eli luomisusko on oppi, jonka mukaan kaikkeus ja sen elolliset olennot ovat syntyneet luomistapahtumassa. Äärimmillään kreationistit uskovat maailmankaikkeuden olevan alle 10 000 vuoden ikäisen, ja selittävät kaikki sen paljon pitempää ikää osoittavat tieteellisesti todennetut ilmiöt suuresta tulvasta aiheutuneiksi.

Olet saapunut Tieteellinen kreationismi ry:n sivuille. Olemme yhteiskristillinen yhdistys, jonka toiminta keskittyy Raamatun arvovallan puolustamiseen etenkin luominen-evoluutio-keskustelun osa-alueella.

Universumimme ikä

James Usher laski jo vuonna 1650, että maailmankaikkeus luotiin sunnuntaina, 23.10.4004 eKr. Aatami ja Eeva karkoitettiin paratiisista maanantaina 10.11.4004 eKr, Nooan arkki rantautui Ararat-vuorelle keskiviikkona 5.5.1491 eKr. 10 vuotta aiemmin John Lightfoot oli jo todistanut tarkalleen samat päivämäärät, ja että luomisen ajankohta oli kello 9 aamulla.

Mutta uusin tieteellinen tieto tarkentaa nyt näitä lukuja. Suuri ennätyskirja 2002 kertoo: "Vanhin elävä puu on 4767-vuotias vihnemänty (Pinus longaeva) Kalifornian White Mountains -vuoristossa. Puun nimi on Metuselah."

Kaikki tuota vanhemmat puut ovat siis kuolleita, eli tästä saamme tarkan tieteellisen todisteen siitä, että vedenpaisumus päättyi viimeisintään vuonna 2765 eKr. Ja koska tiedämme, että vedenpaisumus alkoi vuonna 1656 maailman luomisen jälkeen¹, maailman luominen on tapahtunut noin vuonna 4421 eKr. James Usherin laskelmat ovat siis näin ollen uuden tieteellisen tiedon perusteella tarkentuneet.

(HIM: usko tai älä, niin minä en keksinyt yllä olevaa tekstiä, vaan tällaisia nettisivuja löytyy tuhansia.)

Uusin kommentti: HIM, tämäkään ei todellakaan ole ...

Lue kommentteja (1)

kmarvia
3.6.2014 21:01
HIM, tämäkään ei todellakaan ole SLANGIsana, niinkuin pitäisi! Mikä ihmeen sairaalloinen tarve HIM:illä on lisätä tänne sanoja, jotka ei ole slangia nähneetkään. No HIM tahtoo tehdä tästä oman muistomerkkinsä, HIMipedian. Ihmettelen kovasti, ettei Urbiksen johto ole asiaan vielä puuttunut. Lähes kaikissa HIM:in lisäämissä sanoissa on yksi (1) laadukas ja yksi (1) peukku ylöspäin. Ei ole vaikeata kuvitella, kuka nekin on antanut.

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle kretu.