kantaa vastuuta

teräspallit
11.2.2013

Vastuunkanto on ollut suosittua poliittisessa retoriikassa etenkin Kataisen hallituksen aikana.

Käytännössä vastuunkanto tarkoittaa sitä, että suomalaisten veronmaksajien rahat annetaan muille valtioille kuten Kreikalle, Irlannille ym. loputtomien "tukipakettien" ja muiden muodossa, jotta ne voivat jatkaa velaksi elämistä ja verojen välttelyä. Samalla luonnollisesti Suomessa verotusta pitää kiristää ja budjettiin pitää tehdä tuntuvia leikkauksia.

Jyrki Katainen: "Perussuomalaiset hallitukseen, jos vastuunkanto onnistuu."
Laadukas (15) Hyödyllinen (9)

Uusin kommentti: Sana ei ole slangia!

Lue kommentteja (1)

kmarvia
15.9.2013 01:02
Sana ei ole slangia!

Piilota

kantaa vastuuta

sanasieppo
7.9.2015

Vastuun kantaminen on jatkunut Sipilän hallituksen aikana. Käsitteen määritelmä on laajentunut sikäli, että loputtomien Kreikka-pakettien lisäksi Suomen pitää elättää hautaan asti jokainen maan rajojen sisäpuolelle astuva, joka keksii pyytää "turvapaikkaa". Pääministeri Sipilä meni suuressa viisaudessaan ilmoittamaan julkisuudessa, että luovuttaa yhden asunnoistaan elintasopakolaisten käyttöön. Tästä syystä Suomi nousi nopeasti sosiaaliturvapaikanhakijoiden ykköskohteeksi. Jo ennestään kuralla oleva talous romutetaan lopullisesti ennätysajassa.

"Suomi on rikas maa. Kyllä tänne mahtuu. Kyllä meidän pitää auttaa." laulavat suvaitsevaitset kuorossa samaan aikaan kun velkakello näyttää valtion velaksi yli 100 mrd euroa, budjetti 5 mrd alijäämää ja kunnat & kaupungit ovat valtavissa veloissa.
Laadukas (6) Hyödyllinen (6)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

kantaa vastuuta

sanasieppo
12.8.2020

Sanna Marinin vihervasemmistohallitus on jatkanut vastuun kantamista. Sanna Marin päätti omin päin vastoin perustuslakivaliokunnan linjausta lahjoittaa muille EU-maille 6,6 miljardia euroa. Vastalahjaksi Suomi saa ehkä 3 miljardia - todennäköisesti ei. Lisäksi Marin suostui siihen, että Suomi maksaa EU-jäsenyydestä joka vuosi 100 miljoonaa euroa lisää. Ytimessä vaikuttamisen retken hinnaksi tuli siis noin 9 miljardia euroa.

Suomen valtion velka kohoaa muutaman kuukauden kuluttua 2021 jo 132 miljardiin euroon eli lisävelkaa on tullut todella nopeasti 30 miljardia euroa!

Lisäksi täysin turhiin hävittäjiin, joilla lennetään lähinnä tunnistuslentoja, halutaan upottaa 10 miljardia lisää.

Kaiken tämän vastuun kantamisen ja neroilun seurauksena verotusta kiristetään ja autoilun, polttoaineen jne. hintaa nostetaan merkittävästi.

Sisäministeri Maria Ohisalon ja poliisitutkinnassa olevan ISIS-terroristeja maahan junailleen ulkoministeri Pekka Haaviston tavoitteena on tuoda vielä lisäksi 80 000 luku- ja kirjoitustaidotonta "17-vuotiasta" paikkaamaan huutavaa työvoimapulaa.

Koronavirusta tuodaan jatkuvasti maahan lentokoneilla ja laivoilla kun hallituksen "vapaaehtoinen karanteeni" ja pakollinen testaus (josta voi kieltäytyä) eivät yllättäen oikein toimi.

Hyödyllinen (7) Laadukas (6)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle kantaa vastuuta.