Jumala

Peksu
30.12.2012

Vaikeimmin määriteltävissä oleva sana, koska Jumala ei salli eikä anna ihmisten, siis luotujensa määritellä todellakaan helpolla Luojaansa, varsinkaan yhdeksi ainoaksi sanaksi.

Määrittelijöinä ovat yrittäneet toimia monet ihmiset ja kansanheimot, ja ehkä menestyksellisimmin määrityksessä on onnistunut Israelin heimo, josta todistuksena raamattu-niminen kirja.

Raamatusta mainittakoon erityisesti Jeesus-niminen juutalainen mies, joka elämänsä aikana sanoi olevansa Jumalan ainoa poika. Lisäksi Jeesus sanoi, että vain hänen kauttaan käy tie Jumalan valtakuntaan. Edellisestä on monia todistuksia raamatussa, mm. Jeesuksen ylösnousu kolmantena päivänä, siis itse kuolleista, joka onkin raamattu-nimisen kirjan kohokohta, johon raamattu ja kaikki raamatussa kertovat ihmiset ovat, tietämättä välttämättä toisistaan, tähdänneetkin.

Näinollen Jeesus-niminen ihminen olisi Jumalan voiman avulla voittanut jopa kuoleman. Jumalasta voidaan sanoa Hänen olevan siis puhdasta voimaa, energiaa, ja Paavali-niminen henkilö joka kohtasi Jumalan Damaskoksen tiellä ja alkoi tämän kohtaamisen jälkeen uskomaan, sanoo Jumalan olevan Rakkaus.

Usko, uskominen Jumalaan on myös käsitteenä hyvin vaikea määritellä, koska kysymys on uskomisesta sellaiseen, joka ei näy, eikä kuulu, rationaalisesti eikä konkreettisesti.

Määritelmä "Jumala on rakkaus" on ehkä kaikkein paras, koska sellainen persoonallinen olomuoto, joka sanoo olevansa vain ja ainoastaan HYVÄ, eikä anna luomiensa ihmisten itseään oikeastaan millään lailla määrittää mihinkään kategoriaan, on kuvauksena selvin ja ytimekkäin.

1. Johanneksen kirje 4 : 8

"Jumala on rakkaus"
Hyödyllinen (12) Laadukas (11)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

jumala

pesariposse
21.6.2010

jumalla tarkoitetaan henkilöä jolla on tuuhea valkoinen parta ja tukka

kato tota jumalaa tuol dösäs

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

jumala

aaa2
14.9.2008

Satuolento johon suurin osa kaikista ihmistä uskoo koska he saavat siitä lohtua ja se luo heidän elämälleen tarkoituksen.

Huono (14) Laadukas (13)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Jumala

Synti
17.9.2008

Kristinuskon perusta, luonut maan ja Taivaan. Kaiken Luoja jonka pää"vastustaja" Piru - joka hallitsee Helvettiä jonne kaikki uskottomat joutuvat - koittaa tuhota kaiken maan päällisen.

Armahda meidät Jumala!

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Jumala.