jobbari

Intriguingman
19.6.2013

Yleisesti jobbarilla tarkoitetaan normaalien hankintakanavien ulkopuolella työskentelevää kauppiasta. Jos jobbaus rajataan käytettyjen autojen kauppaan, vallalla on kaksi toisistaan eroavaa käsitystä.

1. Toisille jobbari tarkoittaa autokauppiasta, joka ei ole merkkiliike eikä iso vaihtoautoliike. Yleensä yritysmuotona on tmi: tai yhden miehen osakeyhtiö. Autot sijaitsevat liikekeskustasta syrjässä aidatulla pihalla tai teollisuushallin päädyssä ja ovat usein merkkiliikkeiden vaihtoautokierrosta pois pudonneita tapauksia.

Toiminnan ollessa pienimuotoista tai kauppiaan vasta aloitellessa toimintaansa, varsinaisia toimitiloja ei välttämättä ole, vaan toiminta tapahtuu myyjän kotoa käsin ja autoja säilytetään kerrostalon parkkialueella tai maaseudulla talon pihassa.

2. Toisen käsityksen mukaan jobbari on aina pimeä kauppias, eikä hänellä ole koskaan rekisteröityä yritystä, poislukien tapaukset joissa toiminta tapahtuu esimerkiksi lähisukulaisen y-tunnusta käyttäen. Tämän käsityksen mukaan jobbari tekee liiketoiminnaksi rinnastettavaa kauppaa autoilla, muttei halua maksaa myyntivoitosta veroa eikä yrittäjälle pakollisia maksuja.

Koska jobbari haluaa pitää kaikki kulut minimissä, jobbari ei rekisteröi autoa itselleen vaan esiintyy auton pitkäaikaisena omistajana tai vaihtoehtoisesti perustelee auton papereissa esiintyvää edellisen omistajan nimeä mitä ihmeellisemmillä tarinoilla ystävän toimeksiannoista tai on myyvinään vaimon autoa.

Jobbari ei todennäköisesti halua näyttää autoa ostajalle kotiosoitteessaan ja käyttää ilmoittelussaan prepaid-liittymää jonka hän heittää roskikseen saatuaan auton kaupaksi. Tämä siksi, että autoihin usein liittyy piilovikoja joiden ansiosta jobbari on auton saanut itse halvalla. Autoa yksityisesti myyvä tunnistaa jobbarin puhelimessa usein siitä, ettei tämä esittele itseään ja tarjoaa autoa näkemättä 50% hintapyynnistä.

Eilen joku jobbari soitteli Vectrasta. Alko heti haukkumaan autoa puhelimessa ja tarjos kahta tonnia.
Laadukas (5) Hyödyllinen (4)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

jobbari

kariku
8.7.2008

kauppias, välittäjä

Laadukas (8) Hyödyllinen (4)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

jobbari

janna88
16.1.2011

Pohjanmaalla pyöräntarakkaa tarkoittava sana

" Hyppääs jobbarille "
Huono (6) Hyödyllinen (3)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle jobbari.