hifistely

HIM
10.1.2014

kieli muuttuu nopeasti, erityisesti uudet sanat, jotka tulevat suosituiksi, laajentavat merkitystään. Vielä vuonna 2007 Kielitoimisto liitti hifistelyn melko tiukasti musiikkiin, ja sanoi sen tarkoittavan huippusoundien hakemista. Tänä päivänä sanalla on paljon laajempi merkitys, ja se alkaa kohta olla synonyymi sanalle hienostelu.

Yksi nykytrendeistä on ruokahifistely. Nuori kokki on tarkka siitä, minkälaista suolaa, etikkaa, sokeria ja pippuria hän valitsee ruokaansa. Perunat hän keittää - tietenkin - löhdevedessä. Ruokaekspertti Savanna Saarikko ennustaa, että ruokahifistelijät ryhtyvät pian etsimään stadin kaupoista täydellistä cayennepippuria, sarviarpilaa, kardemummaa ja yhtätoista muuta maustetta omatekoista berbere-mausteseosta varten.

Uusin kommentti: HIM, tämäkään ei todellakaan ole ...

Lue kommentteja (1)

kmarvia
5.6.2014 23:33
HIM, tämäkään ei todellakaan ole SLANGIsana, niinkuin pitäisi! Mikä ihmeen sairaalloinen tarve HIM:illä on lisätä tänne sanoja, jotka ei ole slangia nähneetkään. No HIM tahtoo tehdä tästä oman muistomerkkinsä, HIMipedian. Ihmettelen kovasti, ettei Urbiksen johto ole asiaan vielä puuttunut. Lähes kaikissa HIM:in lisäämissä sanoissa on yksi (1) laadukas ja yksi (1) peukku ylöspäin. Ei ole vaikeata kuvitella, kuka nekin on antanut.

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle hifistely.