Glory Hunter

BemuVem
15.4.2012

Henkilö, joka ei oikeasti seuraa urheilua, mutta heti kun lajissa tulee menestystä, hän esittää olevansa suurikin fani. Tähän on yleensä syynä se, että ko. henkilö haluaa päästä osalliseksi voiton juhlinnasta (ns. glorysta).

Suomessa glory huntereita esiintyy eniten keväisin jääkiekon MM-kisojen aikaan, kun henkilöt, jotka eivät oikeasti seuraa jääkiekkoa (esim. NHL, KHL yms.) alkavat esittää suuria jääkiekkofaneja. Tämä kiekkohuuma jatkuu yleensä noin 1-2 kuukautta, riippuen Suomen menestyksestä kisoissa. Glory huntereille on tyypillistä myös se, että heidän tietämyksensä esimerkiksi jääkiekon historiasta on todella olematonta.

Maailmalla esimerkkinä glory huntereista toimivat esimerkiksi Englannin Valioliigan tietyt seuraajat, jotka kannustavat ainoastaan menestyviä ja voitolla olevia joukkueita, eivätkä pysy seurauskollisina yhtä kautta kauempaa. Glory huntereita voi esiintyä missä tahansa urheilulajissa, joka kerää mediahuomiota.

- Suomen MM-kultajuhlissa torilla oli todella paljon porukkaa, joka oli maalannu #64 poskeensa.

- Ne on glory huntereita, koska ne ei oikeesti seuraa jääkiekkoo, vaan esittää aina MM-kisojen aikaan suuria faneja.
Laadukas (50) Hyödyllinen (15)

Uusin kommentti: Ilmeisesti kateus saa miinustamaan laadukkaita ...

Lue kommentteja (2)

Tushmae
21.11.2012 18:11
71 golry hunteria on lukenut tämän artikkelin.
Intriguingman
13.7.2016 12:51
Ilmeisesti kateus saa miinustamaan laadukkaita ja hyvin kirjoitettuja määritelmiä. Varsinkin kun glory hunter on erityisesti Brittein saarilla erittäin yleinen termi.

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Glory Hunter.