emo

Juuliöö
30.1.2008

Tietynlainen emo-musiikin ihailijoille ominainen pukeutumis- ja hiustyyli on kuitenkin olemassa.

Emo-sanaa käytetään myös adjektiivina kuvattaessa tiettyä pukeutumis- tai muotityyliä, jota esiintyy erityisesti emo-musiikin kuuntelijoiden keskuudessa.


Emot pukeutuvat yleensä bändi- tai raitapaitoihin, pillifarkkuihin ja yleisesti tummiin väreihin. Joskus emoilla saattaa olla myös vöissä, hanskoissa ja kaulahuiveissa joitain kirkkaita värejä, kuten pinkkiä, sinistä, vihreää, keltaista ja punaista. Jalassa on monesti Converse- tai Vans-merkkiset kengät. Emoilla on usein mustat tai tummanruskeat hiukset. Tyttöjen ja poikien hiustyylit ovat yleensä aika samanlaisia, hiukset ovat lyhyitä, otsatukka roikkuu silmien tai vain toisen silmän päällä. Joskus emo-tytöillä on pitkät ja sotkuiset hiukset, jotka ovat silmien tai toisen silmän päällä. Emotyyliseen pukeutumiseen kuuluvat myös pinssit ja rannekkeet, joissa on yleensä joidenkin bändien nimi tai logo. Useilla emoilla on myös huulikoru alhaalla, yleensä oikealla tai vasemmalla puolella sivussa tai vaihtoehtoisesti molemmilla puolilla. Emo-muotiin pukeutuvasta henkilöstä käytetään ysein myös nimitystä emo-kid.

30 Seconds to Mars, My Chemical Romance, AFI, Coheed and Cambria, Fall Out Boy, Funeral for a Friend, Lostprophets, Linkin Park, Panic! at the Disco, Something Corporate, Taking Back Sunday, Thursday, The Used, Underoath ja Disco Ensemble Simple Plan, Bullet For my Valentine ja Good Charlotte ovat usein emojen musiikki valintoja

V*itun emo, sä tääl vaan kirjottelet runoja ja kuuntelet My Chemical Romancee!
Laadukas (102) Hyödyllinen (39)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Emo

tatuuuuu
24.12.2007

Alun perin termi, joka viittasi Washingtonin alueella 1980-luvulla syntyneeseen hardcore punkin ala-genreen, jonka kuuluisimpia bändejä ovat esimerkiksi Rites of Spring, Moss Icon ja Fugazi.

Sittemmin termin käyttö on otettu käyttöön mainstream-musiikkimaailmassa kuvattaessa ties minkälaista rokkia, jossa ilmenee surua, teiniangstia yms. "synkkiä elementtejä" - tällainen kun on nykyään niin kovin muotia, ja nuoretkin ovat omaksuneet moisen "emoilu"-vässyköinnin elämäntavakseen. Useat emoksi tai "emotionaaliseksi rokiksi" monien esiteinien väittämät bändit aina ovatkin jo niin kaukana termin esikuvista ja irrelevantteja alkuperäisestä punk-skenestä, että usein sivustakatsojaa käy ikuisten "[bändi x] on/ei ole emoa!!"-väittelyjen molempia osapuolia, vaikkakin puristi-puolella yleensä parempi musiikkimaku onkin - termi on jo niin pirstaloitunut käytössä.

"Jätkä vaan istunu koko päivän huoneessa kirjoittamassa runoja ja kuuntelemassa My Chemical Romancea, älä jaksa emoilla"


"Siis tottakai Ja Rule on kovint räppii ja Simple Plan parast emoo"


"Jawbreaker oli bändi, joka yhdisti D.C:n emo-punkkia Kalifornian punk-poppiin ja osaltaan oli mukana genren ensimmäisissä kehitysvaiheissa."
Laadukas (32) Huono (6)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Emo

jupstejuho
20.10.2009

emo on yleisesti nettislangissa käytetty sana joka tarkoittaa yksinkertaisesti emolevyä, tietokoneen keskeisintä osaa.

Lisätietoa (kopioitu Wikipediasta):
Emolevy on tietokoneen keskeinen piirilevy, johon tietokoneen muut osat kiinnitetään, ja jonka avulla muut osat kommunikoivat.

Osa näistä osista on juotettu emolevyyn kiinni, kun taas esimerkiksi virtajohdot, laajennuskortit, keskusmuistit ja suorittimet voidaan kiinnittää helposti käsin painamalla ne kiinni niille varattuihin paikkoihin. Niissä on tukena jokin lukitusmekanismi tai ruuvikiinnitys.

Emolevy saa tarvitsemansa käyttövirran virtalähteestä.

- Mikä on ku kone ei lähe käyntii, piippaa vaa?
- Emo varmaa paskana..
Hyödyllinen (17) Huono (9)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Emo

Mahtisonni
8.3.2017

Eunukki Mopon Osti

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

emo

Kirpsi
21.12.2008

äidin kutsuma nimi

vitsit mun emo taas on pahalla päällä

Uusin kommentti: Lähellä Viron sanaa Ema.

Lue kommentteja (1)

Shakkeus
26.1.2021 22:17
Lähellä Viron sanaa Ema.

Piilota

Emo

abismal
3.11.2007

emo on nykyään suhteellisen yleinen eläintyyppi, joka esittää erakkoluonnetta ja yksinäistä, mutta todellisuudessa se liikkuu laumoissa ja lauman sisällä ne panevat kaikki toisiaan, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Moi, miten matikainkoe meni?


Ihan hyvin. elämä potkii päähä ja sillee. meen tappaa itteni ku kukaa ei rakasta : ///

(helvetisti viiltelyä)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Emo

Trauma
11.10.2007

Masentunut pissis. Ajattelee itsetuhoisesti ja todellisuudessa viiltelee ranteitaan. Taipumuksena myös liioitella asiota.

- Miten menee?

- Vittu mä teen itsarin. (nyyh viil angst)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Emo.