elämänkoulu

Supersage
13.11.2012

Kiertoilmaus oikean koulutuksen puuttumiselle. Tavataan yleensä pelkän peruskoulun käyneiden ihmisen Facebook-profiileissa.

Koulutus: elämänkoulu
Laadukas (34) Hyödyllinen (22)

Uusin kommentti: Koulutuksekseen elämänkoulun voi ilmoittaa silloin, ...

Lue kommentteja (1)

PeePee
19.12.2015 20:10
Koulutuksekseen elämänkoulun voi ilmoittaa silloin, kun näkee oman kypsyneisyytensä olevan tärkeämpää, kuin oma muodollinen koulutuksensa.

Piilota

elämänkoulu

jurmu
22.1.2015

Peruskoulun jälkeen opintonsa päättänyt kovan luokan luuseri

elämäm koulu perkele koskenkorva - Tapsa
Hauska (14) Hyödyllinen (11)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

elämänkoulu

ristoreipas
14.5.2015

Pilkkanimitys elämässä epäonnistuneelle, mikä vasten todellisuutta sekoitetaan usein rasismiin.

Tunnusmerkit:
kouluttamattomuus, sosiaalituet, runsas päihteiden käyttö, tupakointi, tatuoinnit, rikkinäiset perhesuhteet, impulssikontrollin puute (eläminen hetkessä ja tunteessa).

Naisilla erityisesti: yksinhuoltajuus (ei päde miehiin yh-isän kantaessa vastuun vasta äidin epäonnistuttua), fanaattinen urheilun (esim. jääkiekko) kannatus huomion hakuna miehiltä, ylikorostuneet rakkauden osoitukset läheisille, tyytymättömyys omaan vartaloon, paljon meikkiä, hiuslisäkkeet, rakennekynnet ja muu luonnottomuus. Silikonitissit, jos osamaksulla. "Haluaa tosimiehen", koska tietää ettei normaalimies kestäisi omia ailahteluja.

Miehillä erityisesti: väkivaltaisuus (esiintyy todellisuudessa enemmän naisilla)
Huono (23) Laadukas (23)

Uusin kommentti: Aikoinaan oli Fagerholm niminen parturi. ...

Lue kommentteja (1)

PeePee
19.12.2015 20:27
Aikoinaan oli Fagerholm niminen parturi. Elämänkoulussaan hän saavutti sellaisen osaamisen osaamisen valtiotieteissa, mihin vain harva akateeminen valtiotielijä yltää. Myös sinulla on saattanut olla mummo tai muu esiäiti, jonka koulutuksena oli kiertokoulu. Elämänkoulunsa ansiosta hän saattoi kuitenkin jakaa sellaista viisautta, mitä jälkipolvet hämmästellen vieläkin muistelee.

Piilota

elämänkoulu

PeePee
19.12.2015

Elämänkoululla tarkoitetaan meidän kunkin elämässämme saamia tietoja, taitoja jne. Niin elämänkoulun ja -yliopiston, kuin muunkin koulun ja yliopiston voit käydä läpi niin, ettei arvokkaita jälkiä paperin lisäksi sinuun juurikaan jää. Molempia kouluja sinä kuitenkin tarvitset, sillä muutoin nerokin on vain vajaa puolikas.

"Kala" muualla kirjoitti: En tajua tätä ainaista vertailua opiskelukoulun ja elämänkoulun välillä. Minä uskon tähän niinkutsuttuun “elämänkouluun”, uskon siihen että kokemukset kasvattavat ihmistä ja on oikeasti hieno asia, että ymmärrystä karttuu sitä kautta. Minä uskon myös oikeaan koulunkäyntiin, on tärkeää osata kirjasta opeteltavia asioita ja tiedonjano on minusta yksi maailman hyödyllisimmistä ja kauneimmista asioista. Mutta siihen minä en usko, että koulu ja elämänkoulu olisivat jotenkin verrattavissa toisiinsa. Jos ei ole käynyt kouluja, niin ei siinä mitään, ei koulunkäynti kaikille maistu. Elämänkokemukset eivät kuitenkaan ole mikään syy siihen, miksi jotkut eivät koulua käy, eikä elämänkoulun käyminen tosiaankaan estä ihmistä käymästä myös muunlaisia kouluja. Huumorillahan voi heittää, että ei ole aikaa mennä yliopistoon kun kaikki päivät ovat täynnä elämänkoulua, mutta todella monet tuntuvat väittävän tuota tosissaan…

Monet ovat väittäneet sitä naurettavaksi, miten jotkut sanovat käyneensä elämänkoulun (tai elämäm koulun). Minusta se ei ole naurettavaa, koska jokainen tavallaan. Mutta sitä kyllä kummeksun, jos yhden puheenvuoron aikana sekä lytätään koulunkäynti, että ylistetään elämänkoulua. Minusta se on sama asia, kuin jos sanoisi: Minulla on kyllä ruskeat hiukset, mutta ei se mitään, sillä omistan koiran!

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle elämänkoulu.