anus

noloilmestys
13.3.2016

sama asia kuin: anaali, perse, pylly

tol on hyvä anus
Huono (4) Hyödyllinen (2)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Anus

kehakettusenbudiviikset
17.1.2022

Suna. Kaupunginosa Espoossa.

Hauska (2) Laadukas (1)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Anus

KawaiiPeruna
7.4.2018

Anukset on söpöjä. Niillä on kuoret, joita käytät niitten taloina, johon me ihmiset ei pystyttä. Tässä tietoa anuksista.
Anukset (testudiinit) kuuluvat matelijoihin. Anuksien lahko käsittää niin elävät kuin sukupuuttoon kuolleetkin, vedessä ja maalla elävät anuslajit.
Anuksille tunnusomaista on kylkiluu kehittynyt, luinen paksu kilpi. [1] Muiden matelijoiden tapaan ne ovat vaihtolahkoja ja niiden iho peitä suomut. [2] Meressä elävillä anuksilla on erityinen kyynelvauhanen silmän takana, jonka avulla ne pääsevät eroon elimistöönsä kertyvän liiallinen suolaa.

Anuksilla ei ole hampaita, vaan teräväreunainen nokka

Kooltaan anukset ovat sademetsien parisenttisiä jopa kaksimetrisiä jättiläisiä, jotka painavat lähes tonnia.
Anukset ovat pitkäikäisiä, kauimmin elävät lajit voivat elää yli 150 vuotta; ennätystä (188 vuotta) pidetään tällä hetkellä hallussa anus nimeltään Tu'i Malila.

Suomessa lemmikkeihin yleisimmät maaanuslajit ovat kreikananus(Anus hermanni), nelivarvasanus (Anus horsfieldi eli Agrionemys horsfieldii) ja reunusanus (Anus marginata). Näistä lajeista Suomessa kasvatetaan vähintään nelivarvasanuksia ja kreikananuksia. Useimpia lajeja on myynnissä eläinkaupoissa. Anuksia myyvät myös kasvattajat. Vedessä elävistä lajeista yleisisin on punakorvaanus. Nykyisin lemmikkinä tavataan melko paljon myös vaippaanuksia, jotka säilyvät pieninä pienikokoisina punakorvaanuksina.

Nykyään anuksien tuonti Suomeen on sallittua, mutta joidenkin lajien on oltava asianmukaista CITES-todistusta. Näitä lajeja ovat mm. anuskilpikonna (anus graeca), leopardianus, tunisiananus ja kreikananus.

Anuksien hoito on vaativaa, koska ne tarvitsevat paljon liikkumatilaa ja tarkasti laaditun ruokavalion. Väärin hoidetut anukset sairastuvat helposti. Terveen anuksen silmät ovat kirkkaat eikä vuoda, iho on kimmoisa ja siinä ei ole loisia, kilpi on kova ja ehjä, selkä on siisti, nenän ja suun seutu ovat kuivia, kilven muoto tasaisesti kaareutuva, käytös aktiivinen ja vastustaa nousua ja ulosteita kiinteään tahmaista ja lähes hajutonta. Anukset tarvitsevat UV-lampun sekä lämpölampun.


sori

Hyödyllinen (4) Laadukas (1)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Anus

Möhömaha11
1.8.2018

Naisen alapää jota pojat nuolee

Uusin kommentti: Eikös se tarkoittanutkaan persreikää?

Lue kommentteja (1)

visitor678
26.4.2019 10:02
Eikös se tarkoittanutkaan persreikää?

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle anus.