Narkoosiperäinen boluksen debeoexpenetraatio

Suomenkielenprofessori
5.3.2015

Narkoosiperäinen boluksen debeoexpenetraatio on monivaiheinen tapahtumasarja, jossa pureskeltu ruokamassa tahattomasti pusertuu ulos yksilön suusta välillisesti päihteiden käytön seurauksena.

Klassinen narkoosiperäinen boluksen debeoexpenetraatio etenee seuraavasti:

1. Yksilö nauttii jotain päihdettä. Kannabis on yleisin triggeri boluksen debeoexpenetraatiolle.
2. Yksilö alkaa syömään jotain, jonka koostumus muuttuu pureskellessa muusimaiseksi, esim. banaania.
3. Yksilöllä on hauskaa ja häntä alkaa naurattaa.
4. Nauru lisääntyy eskaloituen naurukohtaukseksi. Ruuan syöminen loppuu, mutta yksilöllä on koko ajan hyvin hienoa ruokamassaa suussaan.
5. Yksilö kaatuu maahan sätkimään ja nauramaan. Ruokamassaa on edelleen suussa. Yksilö huomaa, että hän ei pysty lopettamaan nauramista sen paremmin kuin nielemäänkään. Tässä vaiheessa käytännössä kaikki liike suuntautuu keuhkoista ulospäin. (Systeemi on puoliavoin, tuottava mutta ei syötettävä järjestelmä.)
6. Ulospäin suuntautuvan liikkeen seurauksena ruokamassa alkaa pikkuhiljaa pakottautua ulos suusta hampaiden välistä ja hampaiston reunoilta valuen alas maahan muodostaen sakean lammikon. Yksilön tavallisimmat emotionaaliset reaktiot tilanteeseen ovat kauhu ja huvittuneisuus. Nauru kiihtyy.
7. Jossain vaiheessa joko bolus tai nauru loppuu. Boluksen debeoexpenetraatio päättyy tähän. Mikäli se päättyi boluksen loppumiseen, tilanne saattaa jatkua tavallisena naurukohtauksena vielä jonkin aikaa.

"Janne on narkoosiperäisen boluksen debeoexpenetraation ykkösvaiheessa. Parasta piilottaa kaikki ruoka varmuuden vuoksi."
Hauska (4) Hyödyllinen (3)

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

Piilota

Lisää uusi määritelmä sanalle Narkoosiperäinen boluksen debeoexpenetraatio.